súboj kozmetických dvojíc

14:04


Vždy, keď vyhadzujem dopužívaný produkt, rozmýšľam, či bol lepší alebo horší ako jeho predchodca. Tak som si povedala, že takéto porovnanie dvoch produktov, ktoré som po sebe vyskúšala spravím aj tuto na blogu. Vybrala som si teda prvé štyri dvojice z rôznych kategórií, a o tom, ktorý a prečo mi viac vyhovoval sa dočítate nižšie! :-)

Nezabudnite, že ide o moje dojmy, ak máte iné skúsenosti, dajte mi vedieť! Taktiež mi napíšte, či by ste takéto porovnanie chceli aj nabudúce! :-)



KATY KAT EYE od značky Covergirl  VS. Total temptation od Maybelline
2 riasenky, ktoré sľubujú OBJEM
     cca 11€ VS. cca 9€

Obe majú podobný kartáčik, ktorý si ja vždy vyberám a obe mám v čiernej farbe. Najprv som používala KATY KAT EYE, avšak bohužiaľ sa s ňou vôbec nedalo pracovať. Jediný dôvod je práve akoby chýbajúci zúžený otvor, ktorý bráni v nabraní prebytočnej farby na kartáčik. Jednoducho naň šlo priveľa produktu, ktorý som musela vždy asi 15x obtrieť a až následne aplikovať na mihalnice. Tie však ostali nepekne zlepené a výsledok bola čistá katastrofa. Dokopy som to s ňou skúsila asi 10x, potom som to vzdala a osobne neodporúčam. :-/

Zrejme nejaká kozmetická karma mi po nie príliš dobrých riasenkách priniesla novinku od Maybelline, ktorá rovnako sľubuje objem a navyše obsahuje aj kokosový olej. Hurá! Skutočne niečo pre mňa. Stačí mi pár ťahov jednou vrstvou a vykúzlila mi krásne husté, no i predĺžené mihalnice! V porovnaní s predchádzajúcou si vždy pri naberaní produktu myslím, že sa mi už míňa alebo vyschíňa, keďže naoko ho tam veľa nie je, ale nezľaknite sa, nie je to tak. Jasný víťaz a dávam 10/10.




Ružová voda VS. Levanduľová voda
BIO vody
100ml, 7€

O mne je známe, že milujem ružovú vodu. Najčastejšie nakupujem tú od Purity vision, ktorú nájdete v dm drogérii. Ružová voda je taký zázrak pre všetky typy pleti. Je hydratačná, osviežujúca, má antibakteriálne účinky a práve vďaka tomu mi pomáha pri mojom boji za peknú pleť. Keď sa do dmky dostala jej levanduľová "sestra", ktorá má na etikete napísane aj práve to, že pomáha pri akné, hneď som po nej siahla. Navyše mám veľmi rada levanduľovú vôňu. Avšak pri tom nastal prvý bod zlomu - jej vôňa mi príde doslova nepríjemná. Neviem čím to je, som zvyknutá na levanduľu v rôznych prevedeniach, no tu mi nesadla. Pretrpela som ju však s vidinou krajšej pleti. Vodu som používala každý deň, tak ako to mám vo zvyku, ale žiadne zmeny s akné nenastali a preto som po jej dopoužívaní opäť presedlala na ružovú, ktorá je v tomto boji mojou víťazkou! 



MATTE FINISH od NYXu VS. THE MATTE FIXER od W7
Zmatňujúce fixačné spreje
  60ml, 9€ VS. 18ml, 5,90€

Na dokončenie makeupu používam fixační sprej a keďže mám pleť mastnú a nechcem sa hneď lesknúť volím tie so zmatňujúcim efektom. Hodnotila som ich z viacerých hľadísk. Už podľa ceny/množstva je jasné, že sa viac oplatí ten od NYXu. Dôležitým je pre mňa aj rozprašovač, keďže chcem aby sa mi v jemnej vrstve dostal na tvár. V tomto získava druhý bod nyxácky, keďže postačia 2 streky, krásne sa rozpráši a jemne pokryje celú tvár. Naopak, W7mičkový má veľmi, nazvala by som ho "priamy" rozprašovač, ktorý zbytočne veľa produktu striekne rovno tam, kam mierite a nerozpráši sa okolo, čo veľkým mínusom, keďže mám po ňom na tvári priam mokré miesta. Našťastie netrvá príliš dlho, kým sa vstrebe. Posledným kritériom je to najdôležitejšie - výdrž/funkcia. Mám odskúšané, že pri oboch mi makeup drží dostatočne potrebný čas, a to niekoľko hodín. Pre obe spreje za to po jednom bodíku. 
Takže pri mojom bodovom (:-D) hodnotení vyhráva 3:1 NYX.


Lip butter (z 3ks sady Macaron) od značky Balea VS. Lip butter od značky Labello
Hydratačné balzámy/masielka na pery
10ml (x3!), 5,95€ VS. 19ml, cca 3€

Ako závislák na balzamoch som tu nemohla nepridať ani porovnanie dvoch masielok. Takéto v "kelímkových" baleniach používam zásadne doma, kde ich mám na nočnom stolíku, hlavne z hygienického hľadiska. Baleácke masielko je zo sady, kde boli tri tieto produkty, každé inej "vôni". Toto žlté má byť vanilka, ale vôňou mi pripomína skôr niečo umelé a skôr citrusové :-(. Konzistencia je niečo medzi známym vajíčkom z Oriflameu a vazelínou. Ľahko sa nanáša a ešte rýchlejšie vstrebe. A potom nastal problém. Toto je prvý a zatiaľ jediný produkt na pery, s ktorým som vyslovene nespokojná. Po tom, čo sa vstebal mi po pár minútach začalo pery skôr vysušovať a začali sa mi tvoriť suché odumreté "šupiny" na perách, ktoré som si podvedome nechtami strhávala. Keď som sa po čase zamyslela, že si každý večer doma lúpem pery prišla som na to, z čoho to je. Nechcela som ho odsúdiť hneď, mohlo to byť aj počasím, takže som začala používať iný produkt, pri ktorom sa všetko vrátilo do normálu. Keď som ho dopotrebovala a vrátila sa k "makrónke", opäť nastal ten istý problém a po odfotení na článok putoval hneď do koša :-)

Aj keď makrónka nenasadila takmer žiadnu latku, k mojim najobľúbenejším kelímkovým balzamom patria tie od Labella, ktoré môžem len odporučiť. Malinové už mám asi po 4.krát, balenie veľmi dlho vydrží, konzistencia je hutnejšia a tým pádom sa aj pomalšie vstrebáva. Avšak potom mám pery celú noc pekne hydratované! 


Evka


You Might Also Like

2 komentárov

  1. Súhlasím, ružová voda je skvelá. Ja mám radšej tú od Dulcie. Tiež som spokojná s kelímkovým balzamom Labello, ideálne to sladké s makadamiovými orieškami. No a fixačný sprej NYX som si kúpila teraz a som rada, že funguje. Ešte som ho nestihla vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dulciu som neskúšala, iné značky áno napr. Rose of Bulgaria a aj keď je to to isté, nejak som zvyknutá už na túto :-D Verím, že kúpu fixačného spreja neoľutuješ!

      Odstrániť